Stoelyoga

Stoelyoga is een laagdrempelige vorm van yoga. Yoga is een eeuwenoude bewegingsvorm die lichaam en geest met elkaar verbindt. Een stoelyoga les bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel; je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden en je schoenen kun je aanhouden als je dat prettig vindt.

De oefeningen kunnen worden uitgevoerd op iedere stoel, of het nu een bureaustoel is een leunstoel een keukenstoel, rolstoel, vliegtuigstoel of yogastoel. Het maakt niet uit!

Door de rustige bewegingsvormen kan iedereen deelnemen ongeacht leeftijd, lenigheid, conditie etc.

Yoga helpt bij het voorkomen van vallen en helpt bij het opstaan. Naarmate we ouder worden neemt de flexibiliteit van het lichaam af. Yoga vergroot je bewegingsbereik en je komt (letterlijk) steviger in je schoenen te staan. Het meditatieve proces maakt het mogelijk helderder na te kunnen denken en minder te piekeren. De voordelen voor zijn voor iedereen aanzienlijk!

Ook de medische wereld beschouwt yoga steeds meer als hulpmiddel bij diverse aandoeningen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat yoga voordelen heeft op zowel mentaal als fysiek vlak.. Zo zijn de eerste onderzoeken naar hart- en vaatziekten m.b.t. yoga positief en mensen met artrose ervaren minder gewrichtspijn. Mensen met osteoporose kunnen profiteren van yoga en het werkt ook preventief! Kortom: wil je een betere balans en stabiliteit, meer flexibiliteit, sterkere botten en spieren, een scherpere geest, een meer ontspannen lichaam en leuke sociale contacten? Doe dan mee met stoelyoga!

Zie ook: http://stoelyoga-nederland.nl